Een prachtig mooi oud woud
Mossen, beekjes, bomen en heel veel dieren

Bayerischer Wald

In het Bayerischer Wald in het deel Tier Freigelände worden veel verschillende diersoorten gehouden waaronder wolven, beren, linxen, otters, elanden, wilde zwijnen, wilde katten, auerhanen, oehoe's, uilen, diverse roofvogels en meer, allen even mooi op hun eigen manier. Daarbij heb je nog het deel Falkenstein, ook hier worden wolven gehouden en dan is er nog het Baumwipfelpfad, welk leid naar een reusachtig ei. Dit is gebouwd van een houten raamwerk in de vorm van een ei, doodat je steeds hoger kunt en relatief dichtbij de bomen bent is het een heuse belevenis om langzaam maar zeker tot wel 25 meter boven de grond uit te rijzen en te worden verrast door het overweldigende uitzicht.

Het Bayerischer Wald is wat je zegt een heus droombos, wauw wauw wauw wat een pracht! Als je er voor het eerst komt weet je haast niet wat te kiezen om als eerste heen te gaan. Alles is mooi. Het is eenvoudig weg een enorm groot gebied, uiteraard beschermd natuurgebied. Daarbinnen zijn nog een aantal aparte afgeschermde delen. Waaronder onder andere een deel waar dieren in gecontroleerde omgeving gehouden worden. Dieren die ooit of nog steeds ook in het wild voorkomen in Europa en ook in Bayern.

Alleen uit deze delen kunnen ze niet weg en worden ze (bij)gevoerd. Het zijn evengoed behoorlijk uitgestrekte delen. ALthans, dat geldt voor de delen waar de beren, wolven, zwijnen, elanden en nog veel meer zoogdieren worden gehouden. Sommige vogels zouden (in mijn ogen) wel wat meer ruimte kunnen gebruiken. Evengoed, in een gemidelde dierentuin in een willekeurige stad zijn ze veelal een stuk kleiner behuisd, net als mensen trouwens.. Namelijk, ook veel huizen in Bayern zijn wat ruimer opgezet dan velen in Nederland.

Enfin, het is dus een bos, een enorm groot bos, en in het bos daar zijn de dieren.. de wilde dieren... maar.. voordat we daar heen gaan, laat ik u hier zien hoe ik het bos zag.

Droombos

Op "slechts" een slordige 870 kilometer van Amsterdam CS, ligt vlak tegen de Tsjechische grens, net boven de Duitse stad Passau het Beierse woud, oftewel het Bayerischer Wald, met ruim 8000 hectare een pracht van een bos. Met de auto beetje afhankelijk van hoe je rijd en of het verkeer mee zit doe je er ongeveer een uur of 10 over om er te geraken.


Sub-gebieden

Het Wald is verdeeld in verschillende gebieden, natuurlijk is er het woud zelf, waarvan 2000 hectare echt wild vrije natuur is, alles laat men hier ongerept. Daarnaast is er dus nog 6000 hectare over, hiervan is een deel "gewoon" bos, maar ook is er nog het Falkenstein, het Tier Freigelande en het Baumwipfelpad.